יום שלישי, 2 באוגוסט 2011

הפער הדיגיטלי בין יהודים לערבים

למרות השימוש באינטרנט בחברה הולך וגובר, עדיין נמצא פער  בנגישות לאינטרנט בין שתי החברות: היהודית והערבית.
אחרי קריאת המחקר של אסמאא גנאיים, מנהלת המרכז הטכנולוגי במכללת אל-קאסמי שבבקה אל-גרבייה -  עולה כי הפער בין שתי החברות מתבאט בנגישות לאינטרנט ובשימוש בו. בחברה היהודית התפשטות האינטרנט היא הרבה יותר מהירה מאשר בחברה הערבית בארץ. החיבור לאינטרנט בבית עלה מ-41.1% ב 2002 עד ל- 60.3% ב-2005 בקרב האוכלוסייה היהודית, ואילו בקרב האוכלוסייה הערבית עלה רק מ-17.7% ב-2002ל-23.3% ב-2005.ממצאים מ-2007 מראים, כי השימוש באינטרנט עלה בקרב שני המגזרים, אך הפער נשמר: 72.5% משתמשי אינטרנט בקרב המגזר היהודי, ו-52.5% משתמשים בקרב המגזר הערבי.
לפער דיגיטלי זה יש הרבה סיבות הן בהבדלים בין הקבוצות בהשכלה, הכנסה, בהבדלים במידת הדתיות ובעמדות כלפי טכנולוגיה.
כדי לצמצם פער דיגיטלי זה ולקדם את השימוש המושכל באינטרנט אצל החברה בערבית צריך קודם כל לשפר את מצב התשתיות , שילוב האינטרנט במערכת החינוך ובנוסף כמו שסיכמה אסמאא גנאיים שצריכים להיות מוקדים טכניים לתמיכה, העשרת התכנים הלוקאליים בשפה הערבית ובמיוחד האתרים הממשלתיים, שילוב עובדים ערביים בענפי ההיי-טק .
מה שניתן להסיק ממחקר זה, שכן צריך לצמצם פער דיגיטלי זה בין החברות למרות הגידול בשימוש האינטרנט בכדי לגרום למורים ומושכלים שיהיו יותר מתוקשבים ושיוכלו לשלב בין פדגוגיה לטכנולוגיה במגזר הערבי ויתחילו להתקיים בתי ספר מתוקשבים המשתמשים בכל הכלים הטכנולוגיים כמו לוח חכם וכיתה כתומה וכו.
מצב זה יגרום ליישור קו בין שתי החברות ויעשה איזון ביניהם, כך ניתן לגרום למערכת החינוך להתשנות לאט לאט לטובה להרגיש את ההבדל בין מה שהיה לבין העידן המודרני המשלב בין פדגוגיה לטכנולוגיה.










5 תגובות:

  1. שלום לינא
    אני יוסף סטודנט לתואר שני בניהול מערכות החינוך
    במסגרת קורס התקשוב התבקשנו לבקר בבלוג מתוך רשימה שנתנה לנו המרצה "גילה"
    בחרתי בבלוג שלך שנראה לי מסודר , קראתי את הכתבה על הפער הדיגיטלי בין יהודים וערבים ברצוני להוסיף שהכל קשור במצב הסוציואקונומי אם יש תקציב תהיה גם נגישות לטכנולוגיה הגבוהה .
    הרבה תודות
    בהצלחה בלימודים
    יוסף

    השבמחק
  2. שלום :
    אני אסמא חוטבא ואני סטודנטית לתואר שני בניהול מערכות החינוך במסגרת קורס התקשוב קיבלנו מטלת בלוג עם מר מתי אלפר...
    הבלוג שלך נראה מעניין קראתי כמה נושאים והם מאוד מענייניים ...בקשר לנושא זה "הפער הדיגיטלי בין יהודים לערבים" אני רואה שזה די נכון שיש פער דיגטלי חמור בין המשתמשים היהודים והערבים ולדעתי שהפער בשימוש במחשב הוא סוציו-אקונומי מכיוון שיש אחוז גבוהה מהמשפחות הערביות שהן עניות ולא יכולות להרשות לעצמן מחשב. ישנה גם בעיה בנושא זה בקשר למערכת החינוך הערבית שמקשה עלניו לחנך לאוריינות טכנולוגית מכיוון שאין די מחשבים ועוד אין כיתות מוכות כמו שצריך עם לוח חכם ומחשב בכל הכיתות בבתי הספר הערביים...
    נכון יש עלייה במספר משתמשי המחשב אבל זה לא מספיק מכיוון שאנו חיים בעידן טכנולוגי וחייבים להתחדש ולהיות מוכנים לכל שינויי בכדי לעמוד בקצב הזה של המהפכה הטכנולוגיית.
    בקיצור ישנים שלושה דברים שמשפיעים על תדירות השימוש הדיגטלי והם מידת הדתיות, הגיל וההכנסה.

    *** הבלוג שלך מעניין שיהיה לך בהצלחה בלימודים ובחיים .
    אסמא חוטבא

    השבמחק
  3. שלום לינא
    אני דבש וופא סטודנטית לתואר שני בניהול מערכות החינוך
    במסגרת קורס שלנו התקשוב התבקשנו לבקר בבלוג מתוך רשימה שקבלנו מ המרצה מר " מתי אלפרד "
    בחרתי בבלוג שלך שנראה לי מסודר , הנושאים שקראתי מעניינים קראתי את הכתבה על הפער הדיגיטלי בין יהודים וערבים, ישנ כן גם בעיה בנושא זה בקשר למערכת החינוך במגזר הערבית שמקשה עלניו לחנך לאוריינות טכנולוגית מכיוון שאין די מחשבים ועוד אין כיתות מוכנות כמו שצריך עם לוח חכם ומחשב בכיתות בבתי הספר הערביים.

    דבש וופא

    השבמחק
  4. שלום יוסף, אסמאא ווופא.
    אני מעריכה מאוד שבחרתם בבלוג שלי כדי לעשות את המשימה שלכם בקורס.
    אני איתכם בכך שישנה גם בעיה בנושא זה בקשר למערכת החינוך הערבית שמקשה עלניו לחנך לאוריינות טכנולוגית מכיוון שאין די מחשבים ועוד אין כיתות מוכות כמו שצריך עם לוח חכם ומחשב בכל הכיתות בבתי הספר. לכן צריך להתחיל מאיזשהיא פינה במשהו קטן ואז להמשיך ולפעול בנושא זה
    מודה לכם מאוד ומקווה שתמשיכו לבקר בבלוג שלי
    לינא.

    השבמחק
  5. ללינא שלום:
    אני מוחמד אלעומרי אני סטודנט שלומד שנה א בניהול מערכות חינוך ...
    בקורס תקשוב ולמידה עם המרצה מתי אלפר ....בקרתי בבלוג שלךכי מאוד משך אותי הנושא הזה מכיוון שאני נתקל בבעייה זו גם עם התלמידים שלי בבית הספר וגם מחפש כל שיטה אפשרית לצאת מזה ולשנות משהוא....
    אני רואה שפער זה הולך וגדל אם לא נטפל בו כמו שצריך לכן עלינו כמורים לבחון כל השיטות לצמצם את הפער הזה ...למען לזרום במהפכת הטכנולוגייה הנוכחית... אני מאחל לך כל הצלחה והתקדמות

    השבמחק